Wpływ octu jabłkowego na odchudzanie.

0
110

Każdy chciałby posiadać cudowny eliksir pomagający zgubić kilogramy bez wysiłku. Niestety eliksiry tego typu należy włożyć między bajki. Niektórzy nazywają eliksirem odchudzania ocet jabłkowy. Ocet jabłkowy ponoć pito już w starożytności(przez Kleopatrę i senatorów rzymskich). Składniki octu jabłkowego to pektyny, które poprawiają procesy trawienia, obniżają poziom cholesterolu,zapobiegają miażdżycy i nadciśnieniu oraz poprawiają stan naczyń krwionośnych. Dodatkowo ocet jabłkowy zawiera witaminy takie jak A, B1, B2, B6, C, E, P i beta-karoten. Ponadto ocet jabłkowy oferuje bogactwo minerałów i pierwiastków śladowych jak wapń, magnez, fosfor, chlor, sód, potas, siarka, miedź, żelazo, krzem i fluor, a przeciwutleniacze opóźniają proces starzenia i korzystnie wpływają na serce oraz układ immunologiczny. Ocet jabłkowy może wspomóc odchudzanie, gdyż zwiększa uczucie sytości po posiłkach, pobudza produkcję soków żołądkowych, przyspiesza spalanie tłuszczów i usuwa toksyny. Najlepiej samodzielnie przygotować ocet jabłkowy.

www.blognazdrowie.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ